Een gehoorzame of ongehoorzame (Australian) Labradoodle?

Een goed opgevoede en een hond die luistert is heel fijn en belangrijk. Je kan rustig over straat en er is een wederzijds vertrouwen tussen jou en de hond. In dit artikel vertel ik je meer over ongehoorzaamheid en gehoorzaamheid bij (Australian) Labradoodles.

Maak je huis ‘puppy’-proof

Na weken wachten is het dan eindelijk zo ver, je pup mag mee naar huis. Een leuk maar ook een spannend moment. Vooral voor je nieuwe pup is dit een zware dag, hij wordt weggehaald uit zijn vertrouwde omgeving en heeft jou keihard nodig. Veilig bij mama is dan afgelopen. Aan jou de taak om… Read More »

Tips bij de aanschaf van een (Australian) Labradoodle

Oke, je hebt besloten om een (Australian) Labradoodle aan te schaffen, maar waar en hoe moet je beginnen? Waar moet je opletten? Dat zijn goede vragen en je moet zeker een weloverwogen keuze maken. Ik ga je in dit artikel een aantal belangrijke tips geven. Pup of oudere hond? Wordt het een pup of een… Read More »

10 basiscommando’s die elke (Australian) Labradoodle moet kennen

Een hond moet goed naar je luisteren en daar horen commando’s bij. Commando’s die jij als baas kunt geven en waar de hond naar moet luisteren. Het voorkomt vervelende situaties in huis, op straat, bij visite en nog veel meer. Daarom adviseer ik om er op vroeg leeftijd mee te beginnen. In dit artikel benoem… Read More »

Hoe kan ik een bijtende pup corrigeren en het bijten afleren?

Een bijtende pup dat is niet fijn, een hard bijtende pup al helemaal niet. Maar wist je dat een pup niet ‘zomaar bijt’. Hij doet het niet om jou te pesten. Veel hondeneigenaren vinden het lastig om dit af te leren. Daarom is het interessant om eerst te snappen waarom ze het doen. Ik leg… Read More »

Het karakter van een (Australian) Labradoodle – deel 2

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over het karakter van een Labradoodle. Toch krijg ik nog steeds erg veel vragen binnen over het karakter bij Labradoodles, Australian Labradoodles, pups, etc. In dit artikel wil ik meer uitleggen, zodat je meer te weten komt over het karakter van deze lieve honden en een goede… Read More »

Hoe kies je een (Australian) Labradoodle Fokker?

Het kiezen van een goede fokker is niet makkelijk. Ik krijg hier veel vragen per mail over. Naast dat ik altijd adviseer om je gevoel te volgen, heb ik nog wel wat praktische tips. Je leest ze in dit artikel. Ik wil er op wijzen dat het belang van de keuze van een (Australian) Labradoodle… Read More »

Vachtverzorging van de Australian Labradoodle (video)

De (Australian) Labradoodle is vooral populair om z’n vacht. Dit is een belangrijk pluspunt vooral voor mensen die allergisch zijn. Alleen de verzorging van de vacht van de hond is dus enorm belangrijk. In dit artikel zie je een video die je tips geeft bij het trimmen en knippen van de vacht.  Dit ras moet… Read More »

Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 7 tips. Deel 2

Dit is het 2e deel van het artikel: “Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 6 tips.” In het eerste artikel heb ik je al 6 handige tips gegeven wanneer je een puppy wil aanschaffen. Het zijn zoveel tips en daarom ik heb ze in tweeen gesplitst.  Deel 1 van het artikel kun je hier lezen.… Read More »

Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 6 tips. Deel 1

Veel mensen die een hond willen, kiezen een puppy. Het geluk in de voorbereiding, de eerste kennismaking en het ophalen van je nieuwe vriend. Het hoort er allemaal bij. Bij (Australian) Labradoodles is dat niet anders. Voor sommige hondeneigenaren loopt alles daarna voorspoedig, voor anderen is het een ramp. Ik vind het belangrijk dat je… Read More »

Benchtraining met je (Australian) Labradoodle pup

Iedereen kent nog wel het gevoel dat ze net hun eerste puppy hebben opgehaald en vol verwachting thuis aankomen. Je maatje, je (Australian) Labradoodle, heb je in huis en dan begint er een spannende periode. Je moet je hond gaan opvoeden en trainen. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat hond een… Read More »

De Australian Labradoodle: allergie vriendelijke vacht

Het is voor veel mensen de reden om voor een Australian Labradoodle te kiezen. Vanwege zijn allergie vriendelijke vacht kunnen veel volwassenen en kinderen deze hond gewoon in huis nemen zonder dat ze er last van krijgen. Maar hoe kan dat? En waarom krijg je hier geen allergische reactie en is dit altijd het geval?… Read More »

Labradoodle verzorgen: wat te doen bij wormen?

Wormen zijn niet alleen erg vervelend voor je hond, ze kunnen ook een risico vormen voor je eigen gezondheid en die van jonge kinderen. Veel voorkomende wormen zijn bijvoorbeeld de spoelworm en lintworm. Hieronder leggen we uit wat voor wormen het zijn en wat je er tegen moet doen (lees ook dit artikel over vlooien bij de Labradoodle). … Read More »

Vlooien bij de Labradoodle: wat te doen?

Vlooien, het kan voorkomen bij je hond of kat. Zo ook je (Australian) Labradoodle. Veel baasjes onderhouden hun hond goed en geven ze bijvoorbeeld schapenvet (met knoflook) of fenegriekzaad. Een goede weerstand en voeding zijn heel belangrijk tegen vlooien. Dit helpt het immuunsysteem.  Alleen je kan het nooit voorkomen. In dit artikel vertellen we je wat… Read More »

Labradoodle pup opvoeden: 4 stappen voor het aanleren van commando’s

Het laten luisteren en gehoorzamen van je Australian Labradoodle is één van de grootste uitdagingen bij mensen. Als dat eenmaal is gelukt kan je de volgende stap zetten in het echt aanleren van commando’s. Met een paar stappen leer jij hoe je een pup commando’s kan aanleren. Australian Labradoodles zijn erg leergierig en commando’s aanleren vinden… Read More »

Je Australian Labradoodle pup laten wennen aan de auto

In de eerste weken dat je pup in huis is moet je hem laten wennen aan de auto. Niet elke pup vindt de auto direct heel leuk. Om die reden is het belangrijk dat je zo vaak mogelijk met de auto rijdt en je pup traint dat autorijden heel leuk is. Deze tips zijn voor… Read More »

De Australian Labradoodle en kinderen: kan dat?

Één van de belangrijkste vragen van gezinnen die op zoek zijn naar een hond, is of het ras goed met kinderen overweg kan en waar ze op moeten letten. Dat kan de Australian Labradoodle heel goed. Ze kunnen perfect met kinderen omgaan en zijn heel lief. Toch zijn en blijven het dieren en daar moet je… Read More »

Labradoodle opvoeden: een angstige hond

Ondanks dat de Australian Labradoodle een lieve en sociale hond is (lees ook de Labradoodle rasbeschrijving), kan het zo zijn dat sommige honden angstig of bang zijn. Dat kan komen door hun verleden, als je hem uit het asiel hebt gehaald bijvoorbeeld, of het zit meer in hun aard door de genen van de ouders.… Read More »

Een Labradoodle trimmen of laten trimmen?

Veel mensen kiezen voor een Labradoodle omdat deze veel minder verhaart dan andere honden (lees hier meer over de Labradoodle vacht). En dat is prettig als je allergisch bent voor los vliegende haren. Helaas zijn er wel veel mensen die er niet over nadenken dat een Labradoodle toch getrimd moet worden. Wij vertellen je graag meer over… Read More »

Labradoodle pups te koop: waar moet je op letten?

Als je hebt besloten om een Labradoodle pup in huis te nemen, let je natuurlijk goed op waar ze te koop worden aangeboden. Als je besluit tot de aanschaf van een pup, dan is het wel raadzaam om op een aantal dingen te letten. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt en… Read More »