Veelgestelde vragen deel 1

Tijdens trainingen, gesprekken en per mail krijg ik veel vragen van mensen over de omgang met hun (Australian) Labradoodle. Veel vragen hebben dezelfde strekking en vaak kan ik eenzelfde soort antwoord geven. Sommige vragen behandel ik in artikelen op deze website, maar anderen nog niet. Vandaar dat ik een reeks artikelen ga ontwikkelen met veelgestelde… Read More »

3 basis principes om je Labradoodle goed te laten luisteren

Een goed opgevoede en goed luisterende Labradoodle is heel fijn en belangrijk. Je kunt rustig over straat en er is een wederzijds vertrouwen tussen jou en de hond. Een hond kan spelenderwijs leren wat wel en niet mag. Vandaag vertel ik je alles over gehoorzaamheid, gevaar van ongehoorzaamheid, 3 basis principes van opvoeding en foute… Read More »

Hoe corrigeer ik mijn (Australian) Labradoodle? 3 voorbeelden!

Ik heb al verschillende artikelen geschreven over het opvoeden of corrigeren van je Labradoodle. Hoe je als baasje goed gedrag kunt aanleren. Maar dat is de theorie en je vindt het waarschijnlijk prettig om wat praktijkvoorbeelden te lezen. Daarom deel ik in dit artikel 3 praktijkvoorbeelden hoe je jouw Labradoodle kunt corrigeren. Er zijn natuurlijk… Read More »

Hoe beloon ik goed gedrag van mijn (Australian) Labradoodle?

Als je goed gedrag van je Labradoodle beloont, maakt dat de kans groter dat je hond vaker dat gedrag gaat vertonen. Belonen van goed gedrag helpt ook beter dan straffen van ongewenst gedrag. Reageer daarom positief op de dingen die je hond goed doet. Dat is heel belangrijk. Kijk maar eens hoe je hond reageert… Read More »

Dit is de basis van hondenopvoeding

Je bent zeker niet de enige die worstelt met de opvoeding van je hond. Het komt heel vaak voor en dat is ook niet gek. Het is namelijk best lastig om een hond goed op te voeden, zeker als het de eerste keer is. Alleen je moet wel willen leren en in actie komen. Dat… Read More »

Commando’s aanleren met behulp van een stappenplan

In dit artikel ga ik je tips geven, hoe je commando’s aanleert bij jouw (Australian) Labradoodle. Het is de volgende stap in het laten luisteren van je (Australian) Labradoodle en dat vinden ze erg leuk. Beloon de hond als hij heeft geluisterd. Aanleren van commando’s Een (Australian) Labradoodle is heel slim en daarom vindt hij… Read More »

Zindelijkheidstraining: hoe doe je dat?

Zindelijkheid zal je een Labradoodle pup vroeg moeten aanleren. Dit noemen we de zindelijkheidstraining. Veel mensen vinden dit een lastige training, maar het gaat vooral om dat je de hond goed in de gaten houd en hem of haar de mogelijkheid biedt om ergens te kunnen plassen. In dit artikel geef ik je tips.  De… Read More »

Een gehoorzame of ongehoorzame (Australian) Labradoodle?

Een goed opgevoede en een hond die luistert is heel fijn en belangrijk. Je kan rustig over straat en er is een wederzijds vertrouwen tussen jou en de hond. In dit artikel vertel ik je meer over ongehoorzaamheid en gehoorzaamheid bij (Australian) Labradoodles.

Maak je huis ‘puppy’-proof

Na weken wachten is het dan eindelijk zo ver, je pup mag mee naar huis. Een leuk maar ook een spannend moment. Vooral voor je nieuwe pup is dit een zware dag, hij wordt weggehaald uit zijn vertrouwde omgeving en heeft jou keihard nodig. Veilig bij mama is dan afgelopen. Aan jou de taak om… Read More »

Tips bij de aanschaf van een (Australian) Labradoodle

Oke, je hebt besloten om een (Australian) Labradoodle aan te schaffen, maar waar en hoe moet je beginnen? Waar moet je opletten? Dat zijn goede vragen en je moet een weloverwogen keuze maken. Ik ga je in dit artikel een aantal belangrijke tips geven en je hierbij helpen. Pup of oudere hond? Wordt het een… Read More »

10 basiscommando’s die elke (Australian) Labradoodle moet kennen

Een hond moet goed naar je luisteren en daar horen commando’s bij. Commando’s die jij als baas kunt geven en waar de hond naar moet luisteren. Het voorkomt vervelende situaties in huis, op straat, bij visite en nog veel meer. Daarom adviseer ik om er op vroeg leeftijd mee te beginnen. In dit artikel benoem… Read More »

Hoe kan ik een bijtende pup corrigeren en het bijten afleren?

Een bijtende pup dat is niet fijn, een hard bijtende pup al helemaal niet. Maar wist je dat een pup niet ‘zomaar bijt’. Hij doet het niet om jou te pesten. Veel hondeneigenaren vinden het lastig om dit af te leren. Daarom is het interessant om eerst te snappen waarom ze het doen. Ik leg… Read More »

Het karakter van een (Australian) Labradoodle – deel 2

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over het karakter van een Labradoodle. Toch krijg ik nog steeds erg veel vragen binnen over het karakter bij Labradoodles, Australian Labradoodles, pups, etc. In dit artikel wil ik meer uitleggen, zodat je meer te weten komt over het karakter van deze lieve honden en een goede… Read More »

Hoe kies je een (Australian) Labradoodle Fokker?

Het kiezen van een goede fokker is niet makkelijk. Ik krijg hier veel vragen per mail over. Naast dat ik altijd adviseer om je gevoel te volgen, heb ik nog wel wat praktische tips. Je leest ze in dit artikel. Ik wil er op wijzen dat het belang van de keuze van een (Australian) Labradoodle… Read More »

Vachtverzorging van de Australian Labradoodle (video)

De (Australian) Labradoodle is vooral populair om z’n vacht. Dit is een belangrijk pluspunt vooral voor mensen die allergisch zijn. Alleen de verzorging van de vacht van de hond is dus enorm belangrijk. In dit artikel zie je een video die je tips geeft bij het trimmen en knippen van de vacht.  Dit ras moet… Read More »

Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 6 tips. Deel 2

Dit is het 2e deel van het artikel: “Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 6 tips.” In het eerste artikel heb ik je al 6 handige tips gegeven wanneer je een puppy wil aanschaffen. Het zijn zoveel tips en daarom ik heb ze in tweeen gesplitst.  Deel 1 van het artikel kun je hier lezen.… Read More »

Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 6 tips. Deel 1

Veel mensen die een hond willen, kiezen een puppy. Het geluk in de voorbereiding, de eerste kennismaking en het ophalen van je nieuwe vriend. Het hoort er allemaal bij. Bij (Australian) Labradoodles is dat niet anders. Voor sommige hondeneigenaren loopt alles daarna voorspoedig, voor anderen is het een ramp. Ik vind het belangrijk dat je… Read More »

Benchtraining met je (Australian) Labradoodle pup

Iedereen kent nog wel het gevoel dat ze net hun eerste puppy hebben opgehaald en vol verwachting thuis aankomen. Je maatje, je (Australian) Labradoodle, heb je in huis en dan begint er een spannende periode. Je moet je hond gaan opvoeden en trainen. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat hond een… Read More »

De Australian Labradoodle: allergie vriendelijke vacht

Het is voor veel mensen de reden om voor een Australian Labradoodle te kiezen. Vanwege zijn allergie vriendelijke vacht kunnen veel volwassenen en kinderen deze hond gewoon in huis nemen zonder dat ze er last van krijgen. Maar hoe kan dat? En waarom krijg je hier geen allergische reactie en is dit altijd het geval?… Read More »