Veelgestelde vragen deel 2

By | 10 juli 2018

Dit is het tweede artikel met antwoorden op veel gestelde vragen over de (Australian) Labradoodle. Tijdens trainingen, events en per mail krijg ik veel vragen. Ook veel dezelfde vragen. Die beantwoord ik in deze artikelen. Dit artikel is deel 2. Deel 1 lees je hier. 

de-australian-labradoodle-en-kinderen-kan-dat-v2

1. Waarom moet ik betalen voor het eBook?

In het eBook staat al mijn kennis, ervaringen en tips op een rij. Hier is jarenlang in geïnvesteerd en alles wat ik weet om jou te helpen staat hier in. Al deze kennis vind ik het bedrag waard dat ik ervoor vraag. Het scheelt jou enorm veel zoekwerk en dus bespaar je enorm veel tijd.

Als ik alle waarde zou uitrekenen zou ik er nog veel meer voor kunnen vragen, maar dat doe ik niet. Doordat ik het aan een brede groep mensen verkoop, kan ik de investering per persoon beperkt houden. Zo kun jij voor een laag bedrag profiteren van mijn kennis.

Ook is het zo dat als jij ergens voor moet betalen je er serieus mee aan de slag gaat. Denk maar na: alles wat je gratis hebt gekregen in je leven, ben je minder snel en serieus mee aan de slag gegaan. Het was toch gratis…

Overal waar je serieus in moest investeren, ben je serieus mee aan de slag gegaan. Als je ergens in investeert en dus geld uitgeeft, doet dat even ‘pijn’ maar ben je wel door op het bot gemotiveerd om er serieus mee aan de slag te gaan en er een succes van te maken. Anders zou je er niet je geld in investeren!

Tot slot besef je je hopelijk ook dat ik een ondernemer ben en de rekeningen moet betalen. Bij mij moet ook de schoorsteen roken om te kunnen blijven bestaan.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

2. Mijn hond luistert niet en loopt weg. Wat moet ik doen?

Ik raad je aan deze artikelen te lezen:

Het klinkt misschien wat confronterend, maar het ligt niet aan de hond ;-). Het ligt aan jou/jullie, jij bent zijn opvoeder. De houding en kracht waarmee je commando’s geeft, moet getuigen van zelfvertrouwen en volharding. De hond gaat zeker luisteren wanneer je krachtige, duidelijke en consequente commando’s geeft.

3. Wanneer hond laten steriliseren?

Uit onderzoek is gebleken dat de teef meer kans op melkkliertumoren, baarmoederontsteking en suikerziekte heeft na iedere loopsheid. Je teef laten steriliseren op jongere leeftijd is dus een goede optie. De Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde heeft de voorkeur uitgesproken voor steriliseren na de eerste loopsheid.

Maar pas op en doe het ook niet op hele jonge leeftijd. Sommige fokkers doen het al bij 6 – 10 weken en dat raad ik niet aan. Maak de afspraak met je fokker dat je een Australian Labradoodle laat steriliseren in het eerste jaar. Zet de gezondheid van je hond voorop.

Het is het best om de hond op het moment dat de geslachtshormonen van de teef niet actief zijn te laten steriliseren. Dit is minimaal 3 maanden na het einde van de loopsheid en tot 4 weken voor de loopsheid. Als de sterilisatie in deze periode plaatsvindt is de kans op hormonale veranderingen minimaal.

4. Op welke wijze steriliseren?

Steriliseren is de meest gangbare naam voor het onvruchtbaar maken van vrouwelijke huisdieren, maar in feite is castratie, omdat de eierstokken worden verwijderd. De baarmoeder blijft meestal intact. Dit is ook aan te raden. Alleen bij ontsteking van de baarmoeder (of bij een andere medische noodzaak) wordt ook de baarmoeder verwijderd.

Als de dierenarts anders aangeeft, kun je vragen of hij de apparatuur eigenlijk wel heeft om de eileiders alleen te behandelen, zo niet dan is het advies om op zoek te gaan naar een andere dierenarts.

Het beste en makkelijkste is om de eileiders laparoscopisch te laten verwijderen, dit is een lichtere operatie, en ook het herstel zal sneller en minder ingrijpend zijn. De baarmoeder verschrompelt op den duur als de hormonen van de eierstokken wegvallen.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

5. Adviseer je een gentle walker?

Je zou een gentle walker kunnen aanschaffen als hulpmiddel bij het corrigeren van het trekgedrag. Bij gentle walker wordt de lijn vastgemaakt aan een oogje op één van de schouders. Als de hond trekt omdat hij /zij snel door wil lopen, zal het tuigje naar één kant trekken waardoor de hond scheef gaat lopen en dus niet krijgt wat hij zou willen.

De hond zal zijn/haar gedrag gaan aanpassen en zodra je ontdekt dat hij/zij niet meer trekt, omdat de lijn in het oogje blijft hangen, dan kun je hem/haar belonen voor het goed gedrag.

Staat je vraag er niet tussen? 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op en dan probeer ik je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Banner-Labradoodle-Geheimen

One thought on “Veelgestelde vragen deel 2

  1. Pingback: Veelgestelde vragen deel 1 | Labradoodleinfo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *