Je Australian Labradoodle pup laten wennen aan de auto

By | 4 januari 2017

In de eerste weken dat je pup in huis is moet je hem laten wennen aan de auto. Niet elke pup vindt de auto direct heel leuk. Om die reden is het belangrijk dat je zo vaak mogelijk met de auto rijdt en je pup traint dat autorijden heel leuk is. Deze tips zijn voor Labradoodles en Australian Labradoodles.

je-australian-labradoodle-pup-laten-wennen-aan-de-auto

In dit artikel krijg je tips hoe je je pup aan de auto kan laten wennen. Het maakt niet uit hoe groot je hond is, van een (Australian) Labradoodle mini tot een grote, de tips gelden voor elke hond.

Oefenen

Misschien heb je je pup al meegenomen in de auto vanaf de fokker. Deze rit heeft de pup alleen niet aan de auto kunnen wennen, omdat hij van alle nieuwe indrukken te veel onder de indruk was. Deze rit telt dus niet echt.

Misschien heeft de fokker al geoefend met autorijden. Dat is fijn en vormt al een goede basis en jij moet dit vooral doorzetten. Neem je pup regelmatig mee naar het bos of op visite, die uitdaging hebben Labradoodle puppies nodig. Laat hem ervaren dat je leuke dingen gaat doen wanneer hij met de auto gaat. Wissel het dus af met een serieuze rit en een leuke rit. Rijd een klein stukje en ga dan gezellig wandelen.

Laat iemand naast je pup zitten en doe normaal. Ga niet zeggen dat iets eng is of zelf zenuwachtig doen. Dan wordt je pup alleen maar bang. Je bent er gewoon, aait hem en geeft je pup vertrouwen. Herhaal dit dagelijks.

je-australian-labradoodle-pup-laten-wennen-aan-de-auto-puppies-in-de-auto

Is je pup bang voor de auto?

Is je pup al snel wagenziek of bang voor de auto? Dat is heel vervelend en natuurlijk wil je je pup zo goed mogelijk helpen. Hieronder heb ik een tip hoe je je pup hier vanaf kan helpen.

Loop met een snoepje of brokje naar de auto, til je pup in de auto en geef het lekkers in de auto. Til je pup weer uit de auto en herhaal dit een paar keer.

De volgende dag doe je dit weer, maar nu start je de auto. Daarna geef je het snoepje en laat je de pup het rustig opeten. Je pup eet het op terwijl de motor draait. Herhaal dit een paar keer en ga later ook een stukje rijden. Pak het rustig aan.

australian-labradoodle-in-de-auto

Til je pup op

Veel mensen weten het, maar niet iedereen handelt er naar. Het is heel belangrijk dat je je pup in en uit de wagen tilt. Laat je pup niet zelf springen of de auto in en uit klimmen. Dat is heel slecht voor z’n gewrichten.

Het alternatief is dat je een hondenloopplank koopt die licht van gewicht is en ideaal is om mee te nemen. Dit scheelt jou een hoop tillen, zeker als je een zwakke rug hebt.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *