Benchtraining met je (Australian) Labradoodle pup

By | 24 maart 2017

Iedereen kent nog wel het gevoel dat ze net hun eerste puppy hebben opgehaald en vol verwachting thuis aankomen. Je maatje, je (Australian) Labradoodle, heb je in huis en dan begint er een spannende periode. Je moet je hond gaan opvoeden en trainen. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat hond een voorbeeldig dier wordt? 

Benchtraining-met-je-pup

Daar zitten wat uitdagingen en het is vooral belangrijk dat jij als baas weet wat je doet.

In dit artikel ga ik je met een onderdeel helpen, namelijk ‘bench training’. Je leest tips over hoe je ervoor zorgt dat je pup zich prettig voelt in z’n bench.

Een veilige plek

Wat belangrijk is dat de pup de bench als een veilige en prettige plek gaat ervaren. Zorg ervoor dat je de pup hierbij helpt door het ‘gezellig’ te maken, dit kan met een kussen, kleed en leuk speelgoed. Zorg ervoor dat de bench niet te groot is, veel honden voelen zich dan niet veilig. Vraag hier naar bij de dierenzaak of je dierenarts.

Geef je pup te eten in zijn bench. Je zet het er duidelijk zichtbaar in en je laat het deurtje open staan. Je pup kan dan kiezen of hij wel of niet gaat eten in zijn bench. Na 15 tot 20 minuten haal je het bakje weg.

Geef je pup iets lekkers

Een andere manier om de bench leuk te maken is om een kong voor je pup te kopen. Een kong is een hol stuiterspeeltje van kauwbestendig is en gevuld kan worden met lekkere dingen. Vul de kong bijvoorbeeld met speciale puppy pasta of smeerkaas.

Wil je het smeersel niet door heel je woonkamer hebben? Koop dan een kong met een touw en bevestig het touw aan de bench. Dan blijft de pup met de kong in de bench en kan hij zich uren vermaken met al het lekkers.

Leg de pup in zijn bench

Als je pup moe is en je ziet dat hij ergens wil gaan liggen dan moet je hem direct oppakken en in zijn bench leggen. Ga er dan rustig bij zitten en aai hem rustig. Praat niet, want dan wordt de pup weer wakker en onrustig. Loop de pup uit de bench en wil hij ergens anders gaan slapen? Pak hem dan weer rustig op en leg hem terug in de bench. Uiteindelijk zal hij hier in slaap vallen.

Ook bij deze training laat je het deurtje open. Deze ga je geleidelijk aan sluiten en je doet het steeds iets verder dicht. Probeer altijd de deur te openen voordat je pup gaat piepen. Je moet de deur nooit openmaken als je pup al wakker is en piept. Doe je dit wel? Dan weet de pup dat piepen er toe leidt dat het baasje de deur open doet en zal de pup dit constant blijven doen.

Kijk de pup niet aan, praat niet tegen de pup en pas als de pup een paar tellen stil is open je de deur.

Poepen en plassen

Je ziet ook af en toe dat de pup in de bench poept of plast. Mocht dat gebeuren, wordt dan niet boos en ruim het gewoon op. Haal de pup uit de bench en zorg dat hij er niet bij is als je het schoonmaakt.

Tot slot een belangrijke tip. Veel mensen gebruiken de bench als straf. Doe dit niet, want dan associeert de pup de bench met straf in plaats van iets ‘leuks’ en ‘behaaglijk’.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

3 thoughts on “Benchtraining met je (Australian) Labradoodle pup

  1. Pingback: Hoe kan ik een bijtende pup corrigeren en het bijten afleren?

  2. Pingback: Zindelijkheidstraining bij een Labradoodle pup: zo moet dat!

  3. Geke Haakma

    Wij hebben een labradoodle van 8 maand…tis een schat… luistert heel goed……maar er 1 ding waar ze maar niet aan went….als ze overdag in de bench moet gaat ze er met alle gemak in….want ze weet dat ze iets lekkers krijgt….maar als ik weg ben blaft en jankt ze de hele tijd in de bench …ik haar overdag ook wel in de bench als ik ff naar boven moet….snachts is dit geen probleem dan horen we haar nooit…weet u misschien hoe dit aan te pakken

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *