De Labradoodle klein: net zo stoer als de grote formaten

By | 31 augustus 2016

De Labradoodle is er in 3 formaten, namelijk klein, middel en groot. Wij vertellen je graag meer over de Labradoodle klein. Deze Labradoodle heeft de laagste schouderhoogte van alle 3 de kruisingen. 
Labradoodle-klein-mini-blond
De Labradoodle klein kan ook worden aangeduid met het formaat ‘mini’ of ‘miniatuur’. Hierdoor kan je altijd een Labradoodle kiezen van het formaat, de hoogte, dat bij je past.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Is elke Labradoodle klein hetzelfde?

Als je interesse hebt in een Labradoodle in klein formaat, dan heb je nog steeds een ruime keuze. Het is zeker niet het geval dat iedere Labradoodle mini hetzelfde uiterlijk heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld ook 3 verschillende variaties als het om de structuur van de vacht gaat.

De vacht kan stevig gekruld haar hebben, maar ook golvend is mogelijk. Dan is er nog een vachtsoort die hier precies tussenin zit. De vachtsoorten worden door de fokkers aangegeven met Curly, Fleece en Curly Fleece.

Zijn er alleen blonde Labradoodles in klein formaat?

Er wordt wel eens gedacht dat de Labradoodle, ongeacht het formaat, er alleen in een blonde kleur is. Deze komen we het meest tegen, maar het is zeker niet zo dat er geen andere kleuren te verkrijgen zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook honden met een rode vacht, een bruine vacht of een zwarte vacht.

Dit zijn nog slechts wat voorbeelden, want er zijn heel wat kleurvariaties te krijgen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de kleur van de ouders.

Hoe groot wordt de hond?

Als we kijken naar de hoogte van een Labradoodle, dan houden we de schouderhoogte aan. De Labradoodle in klein formaat is de kleinste Labradoodle die je kan krijgen. Deze heeft een schouderhoogte van minimaal 35 centimeter hoog. De maximale schouderhoogte van een Labradoodle is 42 centimeter. Om dit iets duidelijker aan te geven; als de Labradoodle klein 35 centimeter schouderhoogte bereikt, dan is deze net iets hoger dan een vel A4-papier.

Labradoodle-klein

Wanneer kies je voor de Labradoodle klein?

De Labradoodle klein is een gezellig, liefdevol, trouw en rustig dier dat je dagen zeker op zal vrolijken. Dit ras is uitermate geschikt voor mensen die zoeken naar een leuke hond voor in het gezin met (jonge) kinderen, maar ook als gezelschap voor stellen en singles doet de Labradoodle in klein formaat het erg goed. Het is een vrolijke hond die altijd zijn of haar best zal doen om jouw dagen net een stukje leuker te maken.

Als je niet precies weet welke kruising jou het meest aanspreekt, dan kan je natuurlijk altijd op zoek gaan naar voorbeelden. Er zijn 5 kruisingen, namelijk multi-generatie, F1, F1-B, F2, en F3.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

6 thoughts on “De Labradoodle klein: net zo stoer als de grote formaten

  1. VAN DEN DRIESSCHE LEEN

   IK HEB HEEL VEEL INTERESSE IN EEN MINI LABRADOODLE, IK HEB AL EEN TIBETAANSE TERRIER EN ZOU GRAAG EEN 2DE HONDJE BIJHEBBEN.
   IS DIT EEN RUSTIGE HOND OF HEEFT HIJ DAGELIJKS VELE UREN BEWEGING NODIG?
   ONZE TIBETAAN IS SPEELS EN ACTIEF MAAR KAN OOK UREN SLAPEN, MAAR HEEFT EEN HEEEEEL LANGE VACHT DIE ELKE WEEK 3X EEN UUR MOET WORDEN GEBORSTELD. QUA KARAKTER ZOEK IK EEN GELIJKAARDIGE HOND, EN ER MAG HEUS WEL WAT WERK AAN DE VACHT ZIJN, WE ZIJN HET GEWOON.
   IK WERK THUIS DUS IS DE HOND NOOIT, OF BIJNA NOOIT ALLEEN!
   IK HEB ENKEL EEN BEETJE SCHRIK VAN DE UITBUNDIGHEID VAN DE LABRADOODLE, IK LEES OVERAL DAT JE ER ELKE DAG UREN MOET MEE BEZIG ZIJN OM ZIJN ENERGIE KWIJT TE RAKEN. MIJN TIBETAAN HEEFT OOK VEEL BEWEGING NODIG EN DAAR ZORG IK OOK VOOR! IK HOU VAN EEN SPEELSE, ACTIEVE HOND, MAAR BEN BANG DAT ER GEEN PAAR UUR RUST IN HUIS KOMT! KUNT U ME LATEN WETEN OF EEN MINI LABRADOODLE OOK RUSTIGER IS? ALVAST BEDANKT VOOR DE INFO WANT IK BRAND VAN VERLANGEN NAAR EEN 2DE HONDJE, ZE SLAPEN OOK BIJ ONS IN BED!

   Reply
   1. admin Post author

    Hi Leen,

    Deze vraag had je ook 2x op Facebook geplaatst. Ik heb hem in een prive bericht beantwoord.

    Gr Lars

    Reply
 1. De greef

  Wij zoeken een mini labradoodle liefst een lichte kleur is er een nestje momenteel ?

  Reply
 2. Jeannette

  We zouden oms graag voor een labradoodle mini teefje in de kleur rose inschrijven, wie weet welke fokker een betrouwbaar adres kan zijn voor ons? We houden ons aanbevolen, in afwachting van reacties,

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *