Wat is het verschil tussen de Australian Labradoodle en de Labradoodle?

By | 7 september 2016

Niet veel mensen weten het, maar er is een verschil tussen de Australian Labradoodle en de Labradoodle. De Australian Labradoodle is veel moeilijker om te fokken vanwege haar samenstelling. De Labradoodle bestaat ook uit meerdere soorten. Je leest het allemaal hieronder.
Wat-is-het-verschil-tussen-de-Australian-Labradoodle-en-de-Labradoodle

De Australian Labradodle

De Australian Labradoodle is de hond die Rutland Manor en Tegan Park 21 jaar lang hebben ontwikkeld. De Australian Labradoodle is redelijk geheim en lastig na te maken. Dit ras bestaat ongeveer uit:

  1. 45% uit Poedelgenen
  2. 35% Labradorgenen
  3. 20% uit overige genen van toegevoegde ‘infusions’.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

De Labradoodle

De Labradoodle is het ras waar andere rassen mee zijn gemengd. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. Deze eerste kruising noemt men de F1. Deze hond is 50% Poedel en 50% Labrador.

Kruis je de F1 weer met een Poedel dan krijg je de F1b. Kruis je de Labradoodle F1 met een andere Labradoodle F1 dan ontstaat de F2. Kruis je de Labradoodle F2 weer met een Labradoodle F2 dan krijg je de F3.

Ga je verder dan de F3? Dan krijg je de Multigeneratie Labradoodles. Het zijn en blijven Labradoodles met de genen van de Poedel en de Labrador.

Wat-is-het-verschil-tussen-de-Australian-Labradoodle-en-de-Labradoodle-afb-2

Het precieze verschil tussen de Australian Labradoodle en de Labradoodle

De Labradoodle heeft niet dezelfde eigenschappen als de Australian Labradoodle. De vacht is bijvoorbeeld niet altijd allergievrij en de Labradoodle kan soms verharen. Rutland en Tegan hebben jarenlang gezocht naar de beste combinatie en dat is in de Australian Labradoodle te zien.

Ook is het veel lastiger om de Australian Labradoodle zelf te fokken omdat er vanuit uit Australië strenge regels zijn opgesteld. Let dus goed op wanneer fokkers adverteren met een echte ‘Australian Labradoodle’.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *