De Labradoodle is een ideale hulphond

By | 9 september 2016

De Labradoodle is een fantastische hond die voor volwassenen en kinderen binnen korte tijd al een echte vriend wordt. Je gaat snel van deze hond houden. Labradoodles zijn echte ‘pleasers’. Dit wil zeggen dat zij graag hun best doen om het de baas naar de zin te maken. Maar ze zijn ook heel intuïtief en dat maakt ze geschikt als hulphond.
labradoodle-als-hulphond-voor-autisme-adhd

De Labradoodle is intuïtief

Labradoodles weten wie extra hulp nodig heeft. Ziek, verdrietig, depressief, lichamelijk gehandicapt, de Labradoodle richt zich snel op deze personen. De honden zijn zo slim dat ze hun stemming aanpassen aan de gemoedstoestand van hun baas of bazin.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Om deze reden wordt de hond vaak ingezet als hulp- of therapiehond. Niet alleen voor mensen met een visuele of verstandelijke handicap, maar juist voor mensen met emotionele problemen of gedragsstoornissen.

Een voorbeeld is dat Labradoodles worden ingezet als hulphond voor kinderen met autisme of ADHD.

labradoodle-als-hulphond

Oogcontact

Het bijzondere aan deze honden is dat ze oogcontact met je zoeken en je diep in de ogen aankijken. Op deze manier willen ze je troosten of juist opvrolijken. Op sommige momenten kan je enorm om ze lachen en het andere moment zijn ze weer erg wijs en rustig.

Labradoodles zijn graag in gezelschap van mensen en heel goed met kinderen. Zelfs mensen die allergisch zijn voor huisdieren kunnen een Labradoodle als huisdier nemen. Let wel op dat dit alleen geldt voor echte Australian Labradoodles. Informeer altijd goed bij de fokker en controleer de papieren. Voor ‘gewone’ Labradoodles kan je namelijk wel allergisch zijn.

Dit maakt ze tot de ideale gezinshond!

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

2 thoughts on “De Labradoodle is een ideale hulphond

  1. Martine

    Niet alle labradoodle zijn geschikt voor mensen met een allergie. Ook deze honden verharen en afhankelijk waar je allergisch voor bent kan deze wel geschikt voor iemand zijn met een allergie. Daarnaast zijn het zeker hele lieve honden naar mens en dier dus ook naar kinderen maar een goede opvoeding blijft belangrijk voor een labradoodle, zoals dat voor alle honden geldt.

    Reply
  2. Joey(de naam van m,n labradoodle

    Niet alle labradoodles zijn anti-allergisch alleen de enige echte Australian labradoodles zijn anti-allergisch. Het klopt bij mijn hond wat hier staat bijna allemaal. Maar ik adviseer zeker als je allergisch bent en heel graag een hond wil een labradoodle te nemen maar dan wel een australian labradoodle. Want de gewone labradoodles zijn niet anti allergisch.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *