Het karakter van een Labradoodle is super!

By | 5 augustus 2016

Voordat je een Labradoodle in huis neemt, is het belangrijk om het karakter van de hond te kennen. Weet jij hoe het karakter is van dit ras en past dat bij jou? Door meer over het karakter te weten te komen, weet je ook beter of dit ras echt bij je past. Het zijn namelijk erg intelligentie en energieke honden waar je veel mee kunt bereiken, als je de tijd neemt voor ze. Lees hier deel 2 met nog meer informatie.
Labradoodle-karakter-nader-bekeken

Labradoodle karakter nader bekeken

De Labradoodle staat bekend als een ras dat je gemakkelijk kunt trainen, het zijn intelligente honden. Ze zijn ook erg intuïtief, maar zijn ook erg energiek. De honden worden vaak gehouden in huis en zijn dan ook graag onder de mensen en bij andere dieren.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Nog meer informatie over het karakter van de Labradoodle:

  • De Labradoodle is erg vriendelijk, maar ook loyaal en energiek.
  • Ze worden graag uitgelaten, maar meer dan dat. Ze apporteren graag en je kunt ze veel leren. Daar gaat dan ook veel tijd inzitten.
  • De Labradoodle kan een goede waakhond zijn, maar het is geen waakhond om een erf of huis te beschermen. Het zijn namelijk honden die alarmeren.
  • De Labradoodle kan goed samen met kinderen, maar tijdens de socialisatieperiode moet je daar wel veel aandacht aan besteden.
  • Een Labradoodle kan goed met andere honden, maar ook hierbij speelt de socialisatieperiode een grote rol. Laat de honden wennen aan grote en kleine honden, zodat ze sociaal op kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.
  • De Labradoodle is dol op aandacht en is dan ook graag bij je in de buurt. Deze honden zijn niet geschikt als ze hele dagen alleen moeten zijn (maar welke hond is dat wel?).
  • Een Labradoodle maakt geen ruzie, ze ontwijken dit liever. Dominantie is voor het ras dan ook vreemd.

Labradoodle-karakter-nader-bekeken-2

Spreek het je aan?

Spreekt het karakter van de Labradoodle je aan? Past het karakter bij je en kun je de hond geven wat hij nodig heeft? Veel aandacht, samen bezig zijn, zodat hij zijn energie kwijt kan en lekker samen trainen? Dan raden we je zeker aan te kiezen voor een Labradoodle.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

2 thoughts on “Het karakter van een Labradoodle is super!

  1. Pingback: De Australian Labradoodle en kinderen: kan dat?

  2. Pingback: Het karakter van een (Australian) Labradoodle - deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *