Maak je huis ‘puppy’-proof

By | 17 oktober 2017

Na weken wachten is het dan eindelijk zo ver, je pup mag mee naar huis. Een leuk maar ook een spannend moment. Vooral voor je nieuwe pup is dit een zware dag, hij wordt weggehaald uit zijn vertrouwde omgeving en heeft jou keihard nodig. Veilig bij mama is dan afgelopen. Aan jou de taak om hem direct een ‘welkom’-gevoel te geven. Je huis moet hier ook klaar voor zijn. In dit artikel geef ik je tips om je huis ‘puppy‘-proof te maken.

Maak-je-huis-puppy-proof

Een pup kan wel tegen deze grote verandering, maar zoals je kan begrijpen moet jij je pup hier zo goed mogelijk in ondersteunen, helpen en de zekerheid bieden. Lees hieronder verder hoe je dat kunt doen.

Je huis puppy ‘proof’

Voordat je een pup in huis haalt, moet je de inrichting van je huis hierop – waarschijnlijk – aanpassen. Een kleed met franjes op de grond is misschien niet zo’n goed idee, de kans is groot dat je pup daarop gaat kauwen. Ook je meubels zijn hun leven niet zeker, tafel- en stoelpoten kunnen wat wankel worden en stukken verliezen.

Elektriciteitsdraden zijn favoriet bij puppy’s. Zorg er daarom voor dat je ze goed wegwerkt voordat een wildebras jullie leven binnen komt wandelen en zichzelf of je hele huis onder stroom zet.
Hieronder heb ik alle stappen op een rij gezet.

Stap 1. Woonkamer

Verwijder alle draden, kleine stukjes speelgoed, scherpe dingen van de grond. Bescherm je gordijnen en tafelkleed, zodat de pup er niet aan kan trekken of zich aan kan bezeren. Werk alle elektriciteits- en telefoonsnoeren weg.

Stap 2. Hal en overloop

Berg schoenen, slippers en pantoffels op, want die zien er natuurlijk heerlijk uit. Als je niet wilt dat je pup naar boven gaat, is het handig om een traphekje te plaatsen. Dit geldt ook voor de overloop.

Stap 3. Keuken

Zorg voor een stevige prullenbak die de pup niet gemakkelijk kan omgooien. Zorg voor een goede deksel, je wil niet dat de pup met de inhoud aan de haal gaat. Berg alle schoonmaakmiddelen veilig op.

Stap 4. Tuin

Dit is de belangrijkste plaats om goed te controleren. Hier gaan de meeste puppy’s de fout in of erger nog, ze ontsnappen. Zorg er voor dat je tuinhek op slot kan, hoog genoeg is om niet overheen te springen en laag genoeg dat ze er niet onderdoor kunnen kruipen.

Maak-je-huis-puppy-proof-afb-2

Bouw een omheining om de vijver en berg al je gereedschap op. Heb je giftige planten in de tuin? Haal ze dan weg.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *