Meer weten over het karakter van de Labradoodle? Lees het hier.

By | 30 augustus 2016

De Labradoodle is een fantastische hond voor ieder gezin, voor ieder stel en zeker ook voor elke single. In deze hond vind je absoluut een maatje voor het leven. De Labradoodle is een echte allemansvriend en de echte doodle zal zeker niet snel eenkennig uit de hoek komen. 
Labradoodle-karakter
Deze hond hebben het in hun karakter om voortdurend mensen gelukkig te willen maken en hier kan de eigenaar natuurlijk veel voordelen uithalen.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Alles om de baas gelukkig te maken

Van nature zijn Labradoodles echte pleasers, zoals we dat noemen. Hiermee bedoelen we eigenlijk dat de hond echt alles zal doen om jou als baasje te plezieren. Dit betekent op de eerste plaats natuurlijk dat de Labradoodle snel leert luisteren naar de juiste commando’s, maar daarnaast zal de hond ook alles uit de kast halen om de baas gelukkig te maken. Als een baasje om de Labradoodle kan lachen, dan is het goed. Hierdoor zal de Labradoodle ook graag grappige fratsen uithalen om jou aan het lachen te maken.

De pup stimuleren

Wanneer je een Labradoodle pup hebt gekocht, dan is het belangrijk om direct aan de slag te gaan met het ontwikkelen van het karakter van je nieuwe hond. Een Labradoodle heeft een geweldig karakter, maar hier moet je wel iets mee doen. De hond kan goed luisteren, maar je zal hem of haar wel eerst zelf de commando’s moeten leren. Hier begin je vroeg mee, zodat je optimaal kan genieten van je volwassen Labradoodle.

Rustig en toch energiek

In het karakter van de Labradoodle vinden we een enorme rust en een groot gevoel van trouw en loyaliteit naar de baas toe. Dit betekent niet dat de hond niet lekker kan spelen. De Labradoodle is ook zeker een energieke hond, die er erg van houdt om te spelen, te apporteren en door het water te banjeren.

Ze vinden het fantastisch om nieuwe trucjes te leren waar de baas trots op kan zijn. Het is dan ook goed om hier aandacht aan te besteden.

Labradoodle-karakter-lees-je-hier

Trainen tijdens de socialisatieperiode

In de meeste gevallen wordt er al veel aan de socialisatie gewerkt bij de fokker, maar het is wel heel belangrijk om zelf ook goed aan de slag te gaan in de socialisatieperiode. Besteed veel aandacht aan de omgang met andere honden, van alle soorten en maten, zodat je Labradoodle hier goed in kan ontwikkelen.

Dit geldt ook voor de omgang met kinderen. Labradoodles hebben een lief, vriendelijk en sociaal karakter, maar dit moet wel goed ontwikkeld worden.

Overige karaktertrekken

Labradoodles houden van gezelschap en zijn dan ook niet graag alleen. Ze zullen er altijd alles aan doen om ruzies te voorkomen, want hier houden ze niet van. Dominantie is zeker niet terug te vinden in het karakter van de Labradoodle. Wel zijn ze beschermend, maar op een alarmerende manier.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *