Wat is een Labradoodle f3?

By | 19 augustus 2016

De labradoodle f3 is een hond die 50% de genen van een poedel bij zich draagt en 50% genen van de labrador. Het is een sociale hond, met veel gevoel voor mensen. Hij is dan ook een geweldige vriend voor het hele gezin.
Wat-is-een-Labradoodle-f3

Daarnaast is hij bekend om zijn unieke vacht, die weinig allergie teweeg brengt. Hier vind je handige tips en feiten over dit bijzondere ras. Wat is een labradoodle f3 precies? En past hij bij je? Je vindt het allemaal hier!

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Ontstaan en kenmerken van labradoodle f3

De oorsprong van de labradoodle ligt bij een Australische fokker: Wally Cochran. Na meer dan 20 jaar kwam men na zorgvuldig fokken (ook met ‘infusions’ van andere rassen dan de labrador en poedel) uit bij de labradoodle.

Een labradoodle f1 is een kruising tussen een poedel en een labrador. Wanneer twee f1 honden met elkaar gekruist worden krijg je labradoodle f2, en twee f2 labradoodles kruisen geeft de labradoodle f3. Oorspronkelijk is hij gefokt voor mensen met een hondenallergie die een geleidehond nodig hebben.

De vacht

De vacht van de labradoodle f3 staat veelal bekend als hypo-allergeen. Dit komt omdat het haar van de labradoodle f3 zo dicht op elkaar zit, dat er nauwelijks huidschilfers vrijkomen. Het ras verhaart ook nauwelijks.

Het ras kan een mooie ‘curly’ vacht hebben die regelmatig gekamd moet worden, of een ‘open’ vacht. De ‘open’ vacht heeft spiraalvormige krullen en vraagt wat minder onderhoud.

Verschillende formaten

Een labradoodle is te vinden in drie maten:

  1. Standard: 60 tot 65 cm met een gewicht van 24 tot 35 kg
  2. Medium: 45 tot 60 cm met een gewicht van 17,5 kg tot 23 kg.
  3. Small: 40 tot 45 cm met een gewicht van 10 kg tot 17 kg.

Welke maat bij je past, hangt af van jouw (woon) situatie en persoonlijke voorkeur.

Labradoodle-f3-mini

Het karakter

De labradoodle is een hond die emoties sterk aanvoelt en daar ook op inspeelt. Ze willen het zowel volwassenen als kinderen erg naar de zin maken. Ze zoeken veel oogcontact en zijn enorm vriendelijk. Dit maakt ze ook geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD of een autistische stoornis. Ook als blindegeleidehond doet de labradoodle het uitstekend.

Tot slot…

Net als bij elke hond is het belangrijk om je goed te oriënteren voor je je nieuwe maatje thuis introduceert. Bekijk goed of het karakter bij je past en welke fokkers goed aangeschreven staan. Doe je dit, dan ga je een geslaagde tijd tegemoet met een heel vriendelijke en intelligente hond! Kijk ook eens bij onze andere artikelen en tips voor meer informatie. Veel plezier met het ‘uitpluizen’ van dit lieve hondenras.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *