De Labradoodle met zwarte vacht

By | 8 september 2016

<strong>Als je de keuze hebt gemaakt om een Labradoodle uit te kiezen als jouw nieuwe vriend voor het leven, dan kan je bij de fokker terecht om een lieve hond uit te zoeken. Het kan hierbij zijn dat je diverse kleuren pups tegenkomt. Labradoodles zijn er namelijk in diverse kleuren. Zo zijn er bruine, rode, grijze en blonde Labradoodles, maar ook de zwarte Labradoodle is erg geliefd.

Wil je meer van mijn tips? Download Gratis de eerste 6 hoofdstukken van mijn eBook. 

labradoodle-zwart

De vacht van de zwarte Labradoodle

De Labradoodle is per definitie een kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever, maar dit betekent niet dat iedere Labradoodle er hetzelfde uitziet. Er kunnen meerdere kruisingen worden gemaakt, en iedere kruising heeft een eigen resultaat.

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Wanneer je een zwarte Labradoodle wilt, dan kan je kiezen voor een hond met een Curly vacht (stevig gekruld), een Fleece vacht (golvend of licht gekruld) of een Curly Fleece vacht (een combinatie van beide andere vachten). De zwarte Labradoodle heeft geen last van ruiperioden.

De grootte

Ook de grootte van de Labradoodle is afhankelijk van de kruising. Hou je van kleinere honden? Dan kan je gaan voor de Miniatuur Labradoodle. Deze is het kleinst en bereikt een schouderhoogte van minimaal 35 centimeter en maximaal 42 centimeter. Een iets grotere kruising is de Medium Labradoodle, die tussen de 43 en 52 centimeter schouderhoogte wordt. Als je van grote honden houdt, dan is er de Standaard Australian Labradoodle. Dit is de grootste kruising, met een schouderhoogte van minimaal 53 centimeter en maximaal 63 centimeter.

labradoodle-zwart-groot

Naar de fokker

Natuurlijk heeft niet iedere fokker een zwarte Labradoodle. Dit is afhankelijk van de kruising. De fokkers geven het soort kruising aan met F1, F1-B, F2, en F3. Daarnaast is er ook nog de multi-generatie kruising.

Het is uiteraard belangrijk om de fokker bewust uit te kiezen. Je kan altijd contact opnemen met de fokker om te vragen of deze een zwarte Labradoodle heeft. Ook kan je in de meeste gevallen een bezoek brengen aan de fokker om de pups zelf vrijblijvend te bekijken.

Welke kosten moet je verwachten?

In de eerste plaats heb je natuurlijk te maken met de aanschafkosten van de zwarte Labradoodle. Het prijskaartje is per fokker verschillend. Daarnaast heb je natuurlijk te maken met dierenartskosten, zoals bijvoorbeeld ook voor de jaarlijkse inentingen.

Het kan ook zijn dat je hiervoor een verzekering afsluit. Dan betaal je natuurlijk de kosten voor de verzekering. Het is hierbij goed om aandacht te besteden aan de precieze dekking.

labradoodle-zwart-springen

Uiteraard heeft de Labradoodle ook voeding en accessoires nodig, zoals voer, gezonde snacks, een mand, voer- en drinkbakken, een stevige riem of een tuig.

Wil je meer van mijn tips?

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 1.500 andere Labradoodle liefhebbers gedaan. Download hier je gratis eBook. 

Of koop meteen het hele eBook. Mijn populaire eBook is al meer dan 100x verkocht en gelezen door andere Labradoodle liefhebbers. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond. Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle.

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

One thought on “De Labradoodle met zwarte vacht

  1. Truus Visser

    Beste mensen,

    Wij willen heel graag een zwarte mini labradoodle zoals op de foto van 3 ♡♡♡
    Graag advies met wie we het beste contact op kunnen nemen?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *