Slim en leergierig: dat is de Labradoodle zeker

By | 9 september 2016

De Labradoodle is erg slim en leergierig. Nieuwe kennis nemen ze snel op en iets nieuws hoeft ze vaak maar één keer verteld te worden. Het nadeel is dat je net zo snel ongewenst gedrag aanleert en dat eigen maakt. Daarom is training erg belangrijk.
de-labradoodle-is-slim-en-leergierig

Bij je arm pakken

Ze hebben een “Retrieverinstinct” en zijn daarom zacht van aard. Een andere karaktereigenschap van een Labrador is dat ze spullen heel zachtjes uit je hand pakken. Dat doen Labradoodles ook.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Omdat ze graag met hun mond werken, pakken ze ook vaak je arm. Ze willen je dan ergens mee naartoe nemen. Vat dit niet op als bijten, het is hun manier om je mee te nemen.

Geen waakhonden!

Labradoodles zijn dus niet geschikt als waakhond. Daarvoor moet je echt een ander ras kiezen. Als er vreemden in je huis rondlopen willen ze wel blaffen, maar op het moment dat iemand echt je huis of tuin betreedt zal de hond hen vrolijk begroeten.

Wat belangrijk is bij de opvoeding en het hebben van een Labradoodle is het menselijk contact. Je moet de hond echt onderdeel uit laten maken van je leven en overal bij betrekken. Iedereen, jong en oud, kan in dit ras de perfecte hond vinden.

de-labradoodle-is-slim-en-leergierig-v2

Ben je veel van huis? Dan is dit niet de juiste hond.

Maar als je jouw Labradoodle alle tijd, aandacht en liefde geeft dan krijg je er een geweldige lieve en trouwe hond voor terug.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

4 thoughts on “Slim en leergierig: dat is de Labradoodle zeker

 1. Neeltje

  Heb sinds 4 februari een labradoodle van 7 jaar.Het is een herplaatsen bij een kleine stichting vandaan.Hik is super lief en heeft zich goed aangepast
  Alleen buiten valt hij uit naar andere honden.(,niet allemaal).Het verhaal is dat hij geloof ik een insident heeft gehad met een andere hond.We zijn op advies van de trainer bezig met trainingsbroeken.Ook de andere kant oplopen doen we en goed afleiden.wat kunnen we nog meer doen.Wij denken dat het ook een stukje angst is

  Reply
 2. Germ Wentink

  Dag Neeltje,
  Volgens mij kun je het beste jouw labradoodle laten spelen en ravotten met een “lieve betrouwbare” andere hond(en). Hij zal dan het vertrouwen terug vinden. Met afleiden los je eigenlijk het probleem niet echt op.

  Reply
 3. Pingback: 10 basiscommando's die elke (Australian) Labradoodle moet kennen

 4. Pingback: Een gehoorzame of ongehoorzame (Australian) Labradoodle?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *