Vlooien bij de Labradoodle: wat te doen?

By | 15 januari 2017

Vlooien, het kan voorkomen bij je hond of kat. Zo ook je (Australian) Labradoodle. Veel baasjes onderhouden hun hond goed en geven ze bijvoorbeeld schapenvet (met knoflook) of fenegriekzaad. Een goede weerstand en voeding zijn heel belangrijk tegen vlooien. Dit helpt het immuunsysteem.  Alleen je kan het nooit voorkomen. In dit artikel vertellen we je wat je hieraan kan doen en hoe je jouw hond goed moet verzorgen

Vlooien-bij-een-Australian-Labradoodle

Vlooien voeden zich met het bloed van de hond. Ze veroorzaken jeuk en huidklachten en kunnen infecties overdragen. Een hond kan ook allergisch zijn voor het speeksel van de vlo en dat kan ernstige huidaandoeningen tot gevolg hebben. Daarom moet je vlooien zo goed mogelijk bestrijden.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

In dierenwinkels, of online bij Zooplus of Bol.com, en bij de dierenarts zijn allerlei middelen verkrijgbaar om vlooien te bestrijden. De middelen zijn:

  • Druppels voor in de nek.
  • Druppels voor in het voer.
  • Vlooienband.
  • Lang werkende sprays.
  • Vlooienpoeders.

Je moet niet alleen je hond vrij van vlooien houden, ook je huis moet vlooi vrij zijn. Om opgezogen vlooien en eitjes te doden kun je na het legen of verwisselen van de stofzuigerzak een stukje vlooienband opzuigen. Een andere optie zijn sprays. Kies een spray die zowel volwassen vlooien als larven doodt.

Vlooien kunnen ook op andere huisdieren overgaan en het is belangrijk dat je die ook behandelt tegen vlooien.

Let op bij de toepassing van de spray. Wanneer je een aquarium in huis hebt staan moet je deze goed afdekken. Als de spray op het water neerslaat is dat dodelijk voor de vissen.

Heeft je Labradoodle wormen? Lees dan dit artikel “Labradoodle verzorgen: wat te doen bij wormen?

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

One thought on “Vlooien bij de Labradoodle: wat te doen?

  1. Pingback: Labradoodle verzorgen: wat te doen bij spoel- en lintwormen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *