Vlooien bij de Labradoodle: wat te doen?

By | 15 januari 2017

Vlooien, het kan voorkomen bij je hond of kat. Zo ook je (Australian) Labradoodle. Veel baasjes onderhouden hun hond goed en geven ze bijvoorbeeld schapenvet (met knoflook) of fenegriekzaad. Een goede weerstand en voeding zijn heel belangrijk tegen vlooien. Dit helpt het immuunsysteem.  Alleen je kan het nooit voorkomen. In dit artikel vertellen we je wat je hieraan kan doen en hoe je jouw hond goed moet verzorgen.

Vlooien-bij-een-Australian-Labradoodle

Vlooien voeden zich met het bloed van de hond. Ze veroorzaken jeuk en huidklachten en kunnen infecties overdragen. Een hond kan ook allergisch zijn voor het speeksel van de vlo en dat kan ernstige huidaandoeningen tot gevolg hebben. Daarom moet je vlooien zo goed mogelijk bestrijden.

In dierenwinkels, of online bij Zooplus of Bol.com, en bij de dierenarts zijn allerlei middelen verkrijgbaar om vlooien te bestrijden. De middelen zijn:

  • Druppels voor in de nek.
  • Druppels voor in het voer.
  • Vlooienband.
  • Lang werkende sprays.
  • Vlooienpoeders.

Je moet niet alleen je hond vrij van vlooien houden, ook je huis moet vlooi vrij zijn. Om opgezogen vlooien en eitjes te doden kun je na het legen of verwisselen van de stofzuigerzak een stukje vlooienband opzuigen. Een andere optie zijn sprays. Kies een spray die zowel volwassen vlooien als larven doodt.

Vlooien kunnen ook op andere huisdieren overgaan en het is belangrijk dat je die ook behandelt tegen vlooien.

Let op bij de toepassing van de spray. Wanneer je een aquarium in huis hebt staan moet je deze goed afdekken. Als de spray op het water neerslaat is dat dodelijk voor de vissen.

Heeft je Labradoodle wormen? Lees dan dit artikel “Labradoodle verzorgen: wat te doen bij wormen?

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

One thought on “Vlooien bij de Labradoodle: wat te doen?

  1. Pingback: Labradoodle verzorgen: wat te doen bij spoel- en lintwormen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *