Weet jij de Labradoodle prijs? Let op het volgende.

By | 5 augustus 2016

Als je interesse is gewekt in de Labradoodle, dan is het belangrijk om je verder te informeren. Het karakter speelt een belangrijke rol bij je keuze, maar ook de prijs is goed om vooraf te weten. Je leest het hieronder.

Wil je meer van mijn tips? Download Gratis de eerste 6 hoofdstukken van mijn eBook. 

labradoodle-puppy-in-het-gras

De Labradoodle prijs verschilt per fokker, welke Labradoodle je kiest, of je een pup wil of bijvoorbeeld een hond die herplaatst moet worden. De prijs zal ook verschillen of je bij de fokker koopt of via Marktplaats.

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Labradoodle prijs: éénmalig en per jaar

De Labradoodle prijs kan verdeeld worden in eenmalige kosten en jaarlijkse kosten. De aanschafkosten van de Labradoodle betaal je één keer. Maar je hebt ook terugkerende kosten zoals voer, vaccinaties en bezoekjes aan de dierenarts.

Een mand, een bench, voerbakken – sommige dingen schaf je eenmalig aan. Sommige dingen koop je op de groei. Er zijn altijd kosten waar je rekening mee moet houden als je een Labradoodle koopt. Hondenbelasting hoort hier ook bij, maar de hoogte daarvan verschilt per gemeente.

Wat kosten een pup?

Een Labradoodle kost ongeveer tussen de € 1700 en € 2000 euro als je een pup gaat kopen bij een ras fokker. Het kan ook zijn dat de prijs wat hoger ligt als de ouders van de pups uit goede lijnen komen. Het is belangrijk om je goed te laten informeren uit welke lijnen de pup komt. Je kunt ook zelf op internet bekijken wat de beste combinaties zijn.

Bij ras fokkers kunnen ook wachtlijsten zijn, omdat de ouderdieren bijvoorbeeld goed staan aangeschreven.

De-Labradoodle-prijs-tips-en-informatie-2

Welk type kies je?

Bij het kiezen van een Labradoodle zijn er veel factoren om over na te denken, die dan de prijs bepalen:

 1. Kies je een Labradoodle pup of een volwassen hond?
 2. Koop je de hond op Marktplaats of bij een ras fokker?
 3. Moet je alles nieuw aanschaffen (mand, riem, etc.)?
 4. Sluit je een hondenziektekostenverzekering af?
 5. Welk voer krijgt de hond?

Allemaal factoren die medebepalend zijn om de prijs duidelijk te krijgen. Je kunt eventueel ook nog een Labradoodle uit het asiel aanschaffen. Je betaalt hiervoor een stuk minder, maar vraag jezelf af wat je wil.

Heb je de tijd om een pup op te voeden? Of heb je liever een volwassen hond die al veel beheerst en ook alleen kan zijn? Welke keuze je ook maakt, een hond kost hoe dan ook in het begin veel tijd en energie. Maar je krijgt er veel liefde voor terug!

Wil je meer van mijn tips?

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 1.500 andere Labradoodle liefhebbers gedaan. Download hier je gratis eBook. 

Of koop meteen het hele eBook. Mijn populaire eBook is al meer dan 100x verkocht en gelezen door andere Labradoodle liefhebbers. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond. Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle.

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

5 thoughts on “Weet jij de Labradoodle prijs? Let op het volgende.

 1. henriette

  Koop aub geen labradeoodle of welke hon d dan ook via Marktplaats. Zo speel je de slechte fokkers in de kaart. En vergeet niet dat als je zo maar een labradoodle koopt voor minder dan de gebruikelijke prijs dat dit vaak de eerste kruising is en dat deze doodles dus wel verharen. Ondanks dat men zegt dat dit niet zo is. Dat voorkomt dat het dier wat je graag wilde alsnog toch in het asiel terecht komt.

  Reply
 2. Jacques De la Haye

  Mijn moeder heeft vorig jaar haar Shih Tzu moeten laten inslapen, na bijna 14jaar. eerst wilde ze geen hond meer, nu eigenlijk toch wel, maar dan het liefst een herplaatser uit een goede omgeving of een asielhond. Via een kennis met een kleine Labradoodle is ze daar nu helemaal weg van.

  Heeft iemand een idee waar eens te gaan zoeken/ kijken?

  Reply
 3. Pingback: Tips bij de aanschaf van een (Australian) Labradoodle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *