Hoe kies je een (Australian) Labradoodle Fokker?

By | 11 mei 2017

Het kiezen van een goede fokker is niet makkelijk. Ik krijg hier veel vragen per mail over. Naast dat ik altijd adviseer om je gevoel te volgen, heb ik nog wel wat praktische tips. Je leest ze in dit artikel.

Hoe-kies-je-een-(Australian)-Labradoodle-Fokker

Ik wil er op wijzen dat het belang van de keuze van een (Australian) Labradoodle pup niet op basis van de prijs moet worden gemaakt. Wanneer je een pup van een betrouwbare en ervaren fokker wilt kopen, dan hangt daar een fors prijskaartje aan vast. Echter, wanneer je op zoek bent naar allergie-vrije topkwaliteit (Australian) Labradoodle, dan is de prijs de minst belangrijke factor op je prioriteitenlijstje.

Je weet dat je een goede fokker hebt gevonden wanneer het hun missie is om het ras te verbeteren met gezonde, goedgehumeurde honden. De beste manier om zulke fokkers te vinden – is onderzoeken en meer onderzoeken.

Het keuzeproces

Het is een lang proces om een (Australian) Labradoodle aan te schaffen. Vooral de echte Australian Labradoodle worden niet veel gefokt in Nederland en de vraag is enorm. Vandaar dat je je goed moet afvragen of je een Australian Labradoodle of Labradoodle wil?

Toch geef ik mensen wel altijd het advies om er van te genieten. Het is het iedere minuut waard, wanneer je de fokker vindt die jou de perfecte (Australian) Labradoodle levert.

Over het kopen van pups heb ik de volgende artikelen geschreven:

De ‘echte’ fokker

Het vinden van de juiste fokker is vooral van belang bij de Australian Labradoodle, omdat er heel veel huis-tuin-en-keuken fokkers zijn die claimen echte Australian Labradoodle fokkers te zijn. Zij zijn overduidelijk uitsluitend in zaken voor het geld en zij zijn niet bezig met het verbeteren van het ras.

Kies niet voor dit soort ”fokkers!” Ga ook geen pup in een dierenwinkel kopen. Wanneer je een pup in een dierenwinkel koopt dan steun je dit.

Een gerenommeerde (Australian) Labradoodle fokker streeft naar de vooruitgang van het ras bij ieder nieuw nest. Deze fokkers zoeken ouders op basis van bepaalde criteria zodat er een gezond nest ter wereld komt.

Deze criteria zijn onder andere bepaalde gewenste fysieke en gedragskarakteristieken, en met ieder nest, verbeterd de kwaliteit van het fokdieren bestand. Ik adviseer je om zo veel mogelijk (Australian) Labradoodle fokkers te bezoeken voordat je een pup kiest en goed informatie in te winnen over hun werkwijze.

Hoe te kiezen?

Laat je niet verleiden om bij je eerste bezoek een pup te kopen – het is heel gemakkelijk om in de ban te raken bij alle opwinding van het zien van alle schattige pups!

Het bezoeken en meenemen van vragen voor een (Australian) Labradoodle fokker geeft je de mogelijkheid om de broers en zussen van de pup te ontmoeten en de ouders. Je kan al je vragen stellen aan de fokker en mijn advies is om de afspraken ook zwart op wit vast te leggen.

Stamboom opvragen

Het belangrijkste bij het aanschaffen van een Labradoodle of Australian Labradoodle is dat je de stamboom van de ouders opvraagt. Dan kan je precies zien welke honden er in de bloedlijn zitten en dan kan je zelf je conclusies trekken. Lees ook mijn tips op de raspagina.

Veel succes bij je keuze en als je nog aanvullende tips hebt, vind ik het leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Ontvang 6 hoofdstukken gratis

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 3.000 andere Labradoodle liefhebbers gedaan.

Download hier 6 hoofdstukken gratis > 

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Handboek de (Australian) Labradoodle (eBook)

Wil jij alles weten over de (Australian) Labradoodle? Van opvoedingstips tot verzorging. Ik beschrijf het allemaal in mijn populaire eBook Handboek de (Australian) Labradoodle. Het handboek is door meer dan 1.000x andere Labradoodle liefhebbers gekocht. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond.

Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle >

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

3 thoughts on “Hoe kies je een (Australian) Labradoodle Fokker?

  1. Pingback: Het karakter van een (Australian) Labradoodle - deel 2

  2. Pingback: Tips bij de aanschaf van een (Australian) Labradoodle

  3. AM

    Uitleg van mijn medische problemen aan de fokker uitgelegd. Vanwege die beperking zocht ik een kleine medium. Fokker garandeerde dat hij die had en noemde ze miniatuur/medium. Perfect zou je denken… maar onze miniatuur/medium is uitgegroeid tot een standaard van 64cm schofthoogte. Groter dan een standaard reu, wees gewaarschuwd a.u.b. niet alle fokkers zijn eerlijk.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *