Labradoodle fleece: wat je moet weten over de vacht

By | 26 juli 2016

<strong>Labradoodles zijn lieve, slimme honden met daarnaast als bijzondere eigenschap het feit dat het allergievriendelijke honden zijn. Er zijn verschillende soorten labradoodle fleece: de honden kunnen een wollen of een fleecevacht hebben. Hieronder lees je meer over de verschillende types en het onderhoud ervan.

Wil je meer van mijn tips? Download Gratis de eerste 6 hoofdstukken van mijn eBook. 

Labradoodle-fleece--wat-je-moet-weten-over-de-vacht

Soorten labradoodle fleece

Er zijn 2 soorten vacht, namelijk de wolvacht en de fleecevacht. Het verschil zit in de dikte van de vacht en in de structuur en de dichtheid van de haarinplant. Fleece wordt onderverdeeld in gewoon fleece en curly fleece.

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Een fleecevacht heeft haren met een kleine slag erin, bij een curly fleece zijn de krullen duidelijker zichtbaar.

Alle vachten zijn geschikt voor mensen met een allergie, maar bij bepaalde vormen van astma of bij allergie voor huisstofmijt is de fleece vacht nog meer aan te raden.

Onderhoud van labradoodle fleece

Labradoodles verliezen haren maar deze blijven in de vacht van het dier hangen. Een wekelijkse borstelbeurt is daarom nodig. Daarnaast heeft de vacht een regelmatige knipbeurt nodig om de dode punten weg te halen zodat de haren minder snel in de knoop zullen raken. Mocht de labradoodle een modderbad genomen hebben dan volstaat afspoelen; een uitgebreid bad is niet nodig omdat de structuur van de vacht ervoor zorgt dat het dier schoon opdroogt.

Met bovenstaande tips kun je er voor zorgen dat de lieve, slimme labradoodle er ook nog eens schitterend uitziet.

Wil je meer van mijn tips?

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 1.500 andere Labradoodle liefhebbers gedaan. Download hier je gratis eBook. 

Of koop meteen het hele eBook. Mijn populaire eBook is al meer dan 100x verkocht en gelezen door andere Labradoodle liefhebbers. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond. Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle.

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

3 thoughts on “Labradoodle fleece: wat je moet weten over de vacht

  1. Pingback: Labradoodle vacht: fleecevacht of wolvacht en een handige tip

  2. Germ Wentink

    Wij hebben een mini labradoodle met een curly fleece vacht. We knippen haar zelf, en vragen ons af wat de ideale lengte van het haar is.

    Reply
  3. Pingback: Een Labradoodle trimmen of laten trimmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *