Leer de labradoodle mini kennen

By | 27 juli 2016

De Labradoodle heb je in verschillende maten, mini, medium en standaard. De Labradoodle mini heeft een schofthoogte tussen de 35-42 cm, de medium doodles tussen de 43-52 en de standaard doodles hebben een schofthoogte van 53-63 cm. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over de Labradoodle mini.
Australian-labradoodle-mini

Labradoodle mini het ras

De Labradoodle is erg populair en je ziet dit ras ook steeds meer op straat, tijdens trainingen en bij shows. De Australian Labradoodles zijn er in 3 verschillende formaten. De Labradoodle mini is de kleinste en weegt tussen de 7 en de 13 kilo. De medium doodles wegen tussen de 13 en de 20 kg en de standaard doodles hebben een gewicht van 23 tot 30 kilo.

Banner-Gratis-Download-Handboek-de-Labradoodle

Het is een heel beweeglijk ras, deze hond heeft dagelijks fysieke en geestelijke uitdaging nodig. Een kort rondje om de woning is onvoldoende en daar nemen ze geen genoegen mee, ze vinden het leuk om met je op pad te gaan. Ze hebben per dag tussen de 1.5 en de 2 uur lichaamsbeweging nodig. De meeste Labradoodle mini’s zijn ook erg gek op water.

Het karakter van de mini

De Labradoodle mini heeft een vrolijk karakter en is erg vriendelijk. De hond is sociaal naar mens en dier en is dol op aandacht, spelen en kinderen. Ze zoeken niet graag ruzie en dominantie is voor het ras vreemd. Het zijn honden die graag mensen om zich heen hebben en niet graag alleen gelaten worden. Dit wil niet zeggen dat ze niet alleen kunnen zijn. Je kunt dit ras namelijk prima aanleren om een poosje alleen te zijn.

Labradoodle mini’s zijn intelligente honden, ze zijn geschikt als familiehond, maar ook als hulphond.

Labradoodle verzorging

De verzorging van de Labradoodle mini vraagt de nodige aandacht. Iedere week een keer flink borstelen is belangrijk om de vacht in goede conditie te houden. De vacht kan ook getrimd worden, anders worden de haren erg lang en kom je er met de borstel niet goed meer door heen (het kan een enorme klittenbol worden).

De Labradoodle mini is een kritische en soms ook een moeilijke eter. Het is soms even zoeken naar het juiste eten.

Australian-labradoodle-mini-2

Labradoodle kopen, aandachtspunten

Als je interesse hebt in een Labradoodle mini, dan is het belangrijk om eerst na te gaan of je voldoende tijd hebt voor een hond, dat geldt voor elk ras. De Labradoodle mini is namelijk een ras dat wel de nodige beweging nodig heeft. Ze zijn graag bij je dus als je de hele dag werkt, is goede opvang overdag voor de hond belangrijk.

Koop een Labradoodle mini altijd bij een goede fokker, zodat je meer over het ras, de ouderdieren (vader en moeder) en de pups te weten komt. Ga ook altijd eerst bij een fokker kijken voordat je een pup koopt, hierdoor krijg je een indruk hoe de pups groot worden gebracht.

De Labradoodle mini is een intelligent en beweeglijk ras. Je kunt deze honden veel leren en als je de tijd hebt om veel bezig te zijn met je hond dan wordt het jouw beste maatje, waarmee je (bijna) alles samen doet.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Laat hieronder een reactie achter. Wil je meer handige informatie of professionele tips? Schrijf je dan in voor mijn 5 gratis tips om je (Australian) Labradoodle te laten luisteren en trainen!

Banner-Labradoodle-Geheimen

7 thoughts on “Leer de labradoodle mini kennen

 1. Marjan Ruther-Timmerman

  Wat zijn de mini labradoodles schattig,
  denk er over om er volgend jaar een aan te schaffen dan zijn mijn man en ik alle dagen thuis.
  Alleen lastig welke fokker kun je vertrouwen.
  Wij hebben geen goede ervaring gehad met de fokkers van de Sky terriër.

  Reply
  1. Daan

   Er is een lijst met fokkers die bij de Alaeu zijn aangesloten. Daar vind je de fokkers die hierbij zijn aangesloten.
   Even een puntje. Je neemt niet volgend jaar een pup, je zal ingeschreven moeten zijn bij een van de fokkers; wachtlijst!! Sommige mensen moeten geduld hebben zelfs twee jaar. Veel succes en lees veel in. Op Facebook zijn ook verschillende ald sites!!

   Reply
   1. Monique D

    De MDBA is ook een fokkervereniging, die Australian labradoodles, ook wel Cobberdogs genoemd, die de echte ALD van Beverly Manners fokken. Dit is ook een heel betrouwbare vereniging.

    Reply
 2. Pingback: Je Australian Labradoodle pup laten wennen aan de auto

 3. Pingback: 10 basiscommando's die elke (Australian) Labradoodle moet kennen

 4. Chantal

  Alsof er over onze moos wordt geschreven, onze liefste mini labradoodle mini! Het zijn de liefste honden die je kan wensen! Wij hebben onze mini uit Den Bosch😊

  Reply
 5. Peggy

  Hallo, zou de mini geschikt zijn als Office hond? Elke dag mee naar kantoor omringd door 11 vriendelijke hondenliefhebbers. Avonden en weekenden met baas mee naar huis. Af en toe met andere collega mee naar huis. Bedankt voor reacties! Peggy

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *