Vachtverzorging van de Australian Labradoodle (video)

By | 7 mei 2017

De (Australian) Labradoodle is vooral populair om z’n vacht. Dit is een belangrijk pluspunt vooral voor mensen die allergisch zijn. Alleen de verzorging van de vacht van de hond is dus enorm belangrijk. In dit artikel zie je een video die je tips geeft bij het trimmen en knippen van de vacht. 

Vachtverzorging-van-de-Australian-Labradoodle

Dit ras moet geregeld worden geborsteld, gekamd en getrimd. Hieronder vind je de video van Dutchdoodles. Onder de video vind je het hele script wat er in de video wordt besproken.

Borstelen en kammen van de vacht

Het borstelen en kammen van de vacht is veel werk. De vacht dient altijd van beneden naar boven te worden geborsteld. Begin dus met borstelen bij de poten en vervolgens dien je de vacht overal laag voor laag los te borstelen. Til de verschillende lagen is op zodat je overal dode haren goed kunt los borstelen.

Vervolgens check je met een kam of je soepel met de kam door de vacht kunt komen. Met de kam kam je de dode haartjes uit de vacht. Zodra je soepel door de vacht kunt kammen is de vacht goed geborsteld. Het borstelen en kammen van de vacht dient minimaal 1 keer per week te gebeuren, zo zorg je voor een soepele en klitvrije vacht van je hond.

Geregeld trimmen van de vacht

De vacht van een Australian Labradoodle dient geregeld te worden getrimd. Je kunt de haren rondom de ogen met een rechte schaar wegknippen zodat de ogen van je Labradoodle goed vrij zijn. Vervolgens dient de vacht te worden uitgedund met bijvoorbeeld een uitdun schaar.

Een Australian Labradoodle dient minimaal 1x in de 3 maanden goed te worden getrimd. Van groot belang is dat overtollig haar rondom de poten goed wordt weggeknipt zodat je hond de goede grip met zijn poten behoudt. De haren rondom het poepertje dienen uit hygiënisch oogpunt ook goed te worden weggeknipt.

Vacht van een pup is anders

De vacht van Australian Labradoodle pup is een veel losser dan de vacht van een volwassen Labardoodle. De vacht van een pup is minder dik ingeplant. Na ongeveer 6 maanden zal er een vachtwisseling plaatsvinden. In tegenstelling tot andere hondenrassen zal de vacht van de Australian Labradoodle pup niet geheel uitvallen.

Bij de pup blijft de pup-vacht een beetje in de vacht hangen waardoor het van groot belang is dat je de vacht van je pup geregeld goed borstelt. Verder is het beter voor de vacht van de pup om deze rond 7-8 maanden in te korten. Het hoeft niet geheel kort te zijn. Echter, de vachtverzorging van je pup gaat gemakkelijker met korter haar en het voorkomt bijvoorbeeld vervilting van de vacht.

Veel werk maar een sterke band

Het verzorgen en onderhouden van de vacht van een Austrailian Labradoodle is best veel werk, maar het intensieve contact versterkt ook jouw band met de hond.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *