Labradoodle herplaatsing; zoeken naar de gouden mand.

By | 26 augustus 2016

<strong>We zien het regelmatig; mensen hebben een Labradoodle, maar willen of kunnen hier niet meer voor zorgen. Dan is herplaatsing nodig, want de hond heeft toch een goed thuis nodig. Waar moet je op letten? Je leest het hieronder. 

Wil je meer van mijn tips? Download Gratis de eerste 6 hoofdstukken van mijn eBook. 

Labradoodle-herplaatsing

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook mensen die interesse hebben in Labradoodle herplaatsing omdat zij bewust willen kiezen voor een volwassen Labradoodle in plaats van een pup. Ook hier zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Als Labradoodle herplaatsing nodig is

Er zijn mensen die een Labradoodle pup in huis hebben gehaald en er dan pas achter komen dat een hond helemaal niet geschikt is voor in het gezin. Het gebeurt ook dat het karakter van de hond niet bevalt, dat de hond niet goed verzorgd wordt of dat financiële moeilijkheden ervoor zorgen dat er moet worden gekozen voor Labradoodle herplaatsing. Er zijn eindeloos veel situaties te bedenken waarin Labradoodle herplaatsing nodig is.

Eigen keuze of gedwongen keuze

Labradoodle herplaatsing kan een eigen keuze zijn, bijvoorbeeld als je de hond gewoon niet meer wilt, omdat je een andere baan krijgt waardoor de hond te lang alleen zit, of bijvoorbeeld omdat er een scheiding komt en beide ex-partners kunnen de hond niet nemen.

Zo zijn er natuurlijk meer redenen. Daarnaast kan het ook zijn dat Labradoodle herplaatsing wordt opgelegd. Het dier kan, om meerdere redenen, van de huidige eigenaar worden afgenomen en voor herplaatsing in aanmerking komen.

Kiezen voor een volwassen Labradoodle

In het geval van Labradoodle herplaatsing gaat het vrijwel altijd om een volwassen hond. Er zijn mensen die hier bewust voor kiezen. Het karakter van de hond is namelijk al helemaal bekend, en dit vinden veel mensen prettig. Zo weet je al of de Labradoodle goed met kinderen, honden en katten overweg kan, en of deze goed alleen kan blijven of niet.

Labradoodle-herplaatsing-v2

Nadeel is natuurlijk wel dat het vaker aan goede training ontbreekt, waardoor er veel werk aan de winkel is.

Waar vind ik een Labradoodle die herplaatst moet worden?

Je kan op verschillende manieren te werk gaan als je interesse hebt in een (volwassen) Labradoodle. Je kan bijvoorbeeld op een honden marktplaats terecht, waar je via advertenties Labradoodles kan vinden. Natuurlijk is de Labradoodle Startpagina ook een goed begin om via internet een Labradoodle voor herplaatsing te vinden. Het gebeurt vaker dat Labradoodles weer terug bij de fokker komen, zodat de fokker deze kan herplaatsen. Je kan dan ook bij een goede fokker terecht.

Wil je een pup herplaatsen omdat je er snel achter komt dat de hond niet bij je past? Soms kan je de pup dan teruggeven aan de fokker.

Wil je meer van mijn tips?

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 1.500 andere Labradoodle liefhebbers gedaan. Download hier je gratis eBook. 

Of koop meteen het hele eBook. Mijn populaire eBook is al meer dan 100x verkocht en gelezen door andere Labradoodle liefhebbers. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond. Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle.

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

4 thoughts on “Labradoodle herplaatsing; zoeken naar de gouden mand.

 1. Tineke oornink

  Geachte ls
  Mijn dochter van 17 heeft posttraumatische stresssstoornis cominicatiestoornis en odd-nostalgische nu zijn we op
  Met spoed naar een labredoodle die opgeleid kan worden tot therapie hond voor haar waarom deze hond omdat deze de juiste klik bij haar geeft het liefestival Gratis omdat we zoveel kosten voor haar hebben maken maar dit supper hard nodig is ze komt niet buiten en alleen met mij maar ik heb een hersenletsel en vermoeiend ook alhoewel Ik het wel maar ben op.zou u heel dankbaar zijn groetjes tineke

  Reply
  1. admin Post author

   Beste Tineke,

   Bedankt voor je bericht. Helaas kan ik je zelf niet helpen, maar heb ik je bericht wel uitgezet bij bekenden in mijn netwerk die je misschien wel aan een hond kunnen helpen. Succes alvast in de zoektocht.

   Reply
 2. Christien

  Ik heb zelf een labradoedel,zelf getraind,ze is heel lief en luistert heel goed
  Je moet heel veel aandacht schenken aan een pup
  Als je werkt zou ik geen pup aanschaffen

  Reply
 3. Wil meijs

  Ben geintereseerd in een min labradoodle
  Waar krijg ik meer informatie?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *