Een Labradoodle trimmen of laten trimmen?

By | 19 oktober 2016

Veel mensen kiezen voor een Labradoodle omdat deze veel minder verhaart dan andere honden (lees hier meer over de Labradoodle vacht). En dat is prettig als je allergisch bent voor los vliegende haren. Helaas zijn er wel veel mensen die er niet over nadenken dat een Labradoodle toch getrimd moet worden. Wij vertellen je graag meer over de Labradoodle trimmen of de hond laten trimmen door een professionele trimsalon.

Australian-Labradoodle-trimmen

Moet je een Labradoodle trimmen?

Het antwoord is ja! De hond verhaart niet zo heftig als een andere hond, maar toch zie je kleine vlokjes rond z’n vacht. Dit betekent dat de haren blijven groeien. Zeker in de zomer zien we dan ook veel Labradoodles rondlopen die even lekker naar de trimsalon zijn geweest.

Als je een Labradoodle niet laat trimmen of niet zelf trimt, dan worden de haren te lang. Dit heeft nare gevolgen, niet alleen voor jou als eigenaar van de hond, maar vooral ook voor de hond zelf. Een Labradoodle trimmen is dus heel belangrijk. Ook bij een fleece vacht.

Wat gebeurt er als ik de hond niet trim? 

Er zijn mensen die een Labradoodle trimmen teveel werk vinden en die het ook te duur vinden om te laten trimmen in een trimsalon. Dit kan nare gevolgen hebben.

Je zal zien dat je hond er steeds slechter uit gaat zien en dat deze zich ook ongelukkiger gaat voelen. Hij kan last krijgen van jeuk en er kunnen behoorlijke klitten in de vacht ontstaan. De hond kan niet meer uit de ogen kijken en bij het doen van de behoefte blijft er van alles in de vacht hangen.

labradoodle-trimmen-v2

Kan je het zelf doen?

Ja, dit kan je zeker! Een Labradoodle trimmen is eigenlijk niet moeilijk. Je moet de juiste spullen hebben, denk aan een goede kam, en het kan geen tijd om online te zoeken naar voorbeeld video’s. Pas wel op bij het kammen en behandelen. Je kan de hond snel pijn doen.

Heb geduld tijdens het kammen. Het zal niet de eerste hond zijn die het trimmen niet leuk vindt en daardoor niet stil blijft staan.

De hond naar de trimsalon

Je kan de Labradoodle laten trimmen bij een trimsalon in je eigen omgeving. Er zijn er zoveel in Nederland dat er eigenlijk altijd wel eentje ‘om de hoek’ te vinden is. Een Labradoodle trimmen is een vak apart. Als je niet zeker bent van je eigen kwaliteiten, laat het dan over aan de professionele trimmer.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

3 thoughts on “Een Labradoodle trimmen of laten trimmen?

  1. Pingback: De Australian Labradoodle: allergie vriendelijke vacht

  2. Lauren de Bruijn

    Ik wist wel dat het belangrijk is om een labradoodle te trimmen, maar ik wist het niet dat als de haren te lang zijn voelt hij zich ongelukkiger! Ik heb een kleine hondje dat alleen 2 maanden is maar zelfs nu moet ik me bedenken wat best voor hem is omdat ik wil dat mijn liefje gelukkig en gezond is!

    Reply
  3. Pingback: Vachtverzorging van de Australian Labradoodle (video)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *