De Labradoodle medium, een gezellige en rustige gezinshond

By | 1 september 2016

Als je een Labradoodle wilt kopen, dan heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden. Natuurlijk heb je keuzes als het gaat om de vacht en om de kleur, maar je hebt ook keuze in grootten. De Labradoodle is er in 3 hoofdformaten, namelijk mini, medium en groot (standaard).

Labradoodle-medium
De Labradoodle medium heeft een mooi formaat. Deze heeft namelijk een schouderhoogte vanaf 43 centimeter. De grootste Labradoodle medium heeft een schouderhoogte van 52 centimeter.

Waarom kiezen voor een Labradoodle medium?

De Labradoodle medium is een goede keuze voor mensen die zoeken naar een goede, sociale en lieve hond in middelgroot formaat. De Labradoodle medium heeft geen last van rui, waardoor er geen haren in huis komen. Hierdoor is de Labradoodle ook het perfecte ras voor mensen die met allergie te maken hebben. De Labradoodle medium heeft een hoogte die gelijk is aan de gemiddelde salontafel, en dit is voor veel mensen een goede hoogte.

Meerdere kruisingen

Het is altijd goed om een Labradoodle medium bij een fokker te kopen. Het is natuurlijk wel belangrijk om te letten op de kwaliteit van de fokker, en om uit te sluiten dat het om een broodfokker gaat. Fokkers bieden in totaal 5 verschillende kruisingen aan. Van deze kruisingen worden er 4 aangeduid met een code, namelijk F1, F1-B, F2, en F3. Dan is er nog een kruising, en deze wordt de multi-generatie kruising genoemd.

Waarom is de kruising belangrijk?

De kruising bepaalt natuurlijk op de eerste plaats het formaat van de Labradoodle, maar er zijn meer zaken die worden bepaald door de specifieke kruising van een Labradoodle medium. De kruising bepaalt bijvoorbeeld de structuur van de vacht van de Labradoodle medium. Deze kan een zogenaamde Curly vacht, een Fleece vacht en een Curly Fleece vacht hebben. Voor het uiterlijk zit hier toch wel veel verschil in, en het gaat er natuurlijk om wat jij mooi vindt.

Labradoodle-medium-in-de-sneeuw

Meerdere kleuren

Niet alleen de structuur van de haren van een Labradoodle medium kan variëren van golvend tot sterk krullend. De kleur is natuurlijk ook lang niet altijd hetzelfde. Je kunt kiezen voor een Labradoodle medium met blond, bruin of zwart haar, maar je kan ook gaan voor een Labradoodle medium met een grijze of een rode vacht.

Natuurlijk kan je hier al een idee over vormen voordat je naar de fokker gaat om een keuze te maken. Uiteindelijk is het toch vaak het beste om van je gevoel uit te gaan. Ga je naar een fokker die een nest Labradoodle medium pups heeft, dan kan je de tijd nemen om de pups te leren kennen. Je voelt dan vanzelf aan welke pup jouw maatje moet worden.

Ontvang 6 hoofdstukken gratis

Vond je het artikel leuk en wil je meer van mijn tips? Dat kan! Om op een leuke manier kennis te maken met mijn eBook Handboek de (Australian) Labradoodle, kun je de eerste 6 hoofdstukken Gratis downloaden. Dat hebben al meer dan 3.000 andere Labradoodle liefhebbers gedaan.

Download hier 6 hoofdstukken gratis > 

Gratis download Handboek de (Australian) Labradoodle

Handboek de (Australian) Labradoodle (eBook)

Wil jij alles weten over de (Australian) Labradoodle? Van opvoedingstips tot verzorging. Ik beschrijf het allemaal in mijn populaire eBook Handboek de (Australian) Labradoodle. Het handboek is door meer dan 1.000x andere Labradoodle liefhebbers gekocht. Hierdoor hebben ze ontdekt hoe ze hun Labradoodle het best kunnen opvoeden, trainen en verzorgen. Van pup tot volwassen hond.

Wil je vrijblijvend meer weten? Kijk op de informatiepagina Handboek de (Australian) Labradoodle >

Banner 1 Handboek de Labradoodle 650-325

6 thoughts on “De Labradoodle medium, een gezellige en rustige gezinshond

 1. Karin determan

  Ik zou graag eens kennis maken met de labradoodle medium ende verschillen van vacht te kunnen zien .
  Is er nooit een dag waarop dit zou kunnen ?

  Reply
  1. admin Post author

   Hi Karin,

   Sorry wij bieden zelf geen honden aan. We delen alleen informatie.

   Reply
  2. Maaike lagas

   Hoi Karin! Ik heb een medium size labradoodle met een curly fleece vacht, als je eens wilt komen kijken en de vacht voelen, ben je van harte welkom!

   Groetjes Maaike

   Reply
 2. Pingback: Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 7 tips. Deel 2

 3. Nathalie Roty

  Beste
  Ik heb interesse in een labradoodle mini.
  Kan u daar ook wat informatie over geven of is alles gelijkaardig met de medium en de standaard?

  Groetjes Nathalie

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *